Fesleğenli Yulaf Ezmeli Krep – En Sevdiğim Yemek

Önce yumurtalar kırılır.

Çatal ile dövülürken içine yulaf mısır ve keten tohumu dökülür.

Süte tuz eklenir ve iyi bir çatal veya çırpma teli ile karıştırılır.

Ben içine taze fesleğen ekledim dilediğinizi ekleyebilirsiniz ya da güzelce hazırlayabilirsiniz.

Alevsiz bir tava alıp tereyağını eritin, pankek ununun yarısı tavaya dökülerek kısık ateşte iki tarafı ve arkası kısık ateşte pişirilir.

Kalan karışım tavada pişirilir ve 2 adet pankek elde edilir.

Yanında peynir, çay ve sebzelerle çok güzel olur bu gözleme akşama kadar sizi tok tutacak bir lezzet gerçekten tavsiye ederim.

Bu günlerde yiyorum, tek kurtarıcım.

Ekmek istediğimde hemen yaparım.

Mutfağınızı yenileyebilirsiniz. sağlıkla ve sevgiyle kalın..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın