Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi – Leziz Yemeklerim

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi, Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcan kebabının ilk önce kıymalı harcını hazırlıyoruz

Bir kabın içine kıymayı alıyoruz üzerine kuru soğanı rendeliyoruz

Baharatları tuz ilave edip iyice yoğuruyoruz

Bu yoğurma esnasında 3-4 yemek kaşığı su ilave edip öyle yoğuruyoruz dinlenmeye bırakıyoruz

Bu arada patlıcanları güzelce yıkıyoruz ve kuruluyoruz, 2 parmak eninde dilimlere ayırıyoruz

Yuvarlak bir tepsinin altına 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ sürüyoruz

Patlıcanları sıvıyağ ve tuz ilave edip karıştırıyoruz

Patlıcanların her bir tarafına yağ gelecek şekilde elimizle karıştırıyoruz

Kıymalı harcdan patlıcan ebatında parçalar koparıp elinmizde yuvarlıyoruz

Tepsiye 1 patlıcan 1 yuvarlak kıymalı harcdan koyuyoruz

Kıymalı harç ve patlıcan bitene kadar sıkı sıkı diziyoruz

Tepsinin orta kısmını boş bırakıyoruz

Çarliston biber ve kapya biberleri iri iri doğruyoruz

Sarımsakların kabuğunu soyup bütün olarak kullanıyoruz

Kuru soğanı kabuğunu soyup dört eşit parçaya bölüyoruz

Domatesleri iri parçalar halinde doğruyoruz

Tepsinin boş kalan orta kısmına bu sebzeleri alıyoruz

Tekrar elimizle kıymalı harç bölümlerinede sıvıyağ sürüp 1,5 çay bardağı su ilave ediyoruz

Fırın pişirme kağıdını ıslatıp patlıcan kebabının üzerine örtüyoruz

200 C  önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişiriyoruz

Kebabın üzerindeki kağıdı alıp tekrar fırına veriyoruz

Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz

Bu kebabin olmassa olmazi lavaş ekmeği ve ay şeklinde doğranmış ve sumakla övülmüş kuru soğan oluyor

Fırından çıkarıp servis tabağına alıyoruz

Bu kebabin yeme şekli lavasin üzerine patlcani alıyoruz, üzerine kıymalı harç ve kuru soğanı alıp dürüm şeklinde sarıyoruz

Fırında orjinal patlıcan kebabı hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın