Fırında Tavuk Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Blogger olmak güzeldir hep derim 🙂 Artık Sheila’nın tarafındayım. Bu hafta yoğun tempomuzdan biraz uzaklaşmak ve biraz dinlenmek için küçük bir tatil yaptık. Deniz ve güneşi görünce çocuklar kadar sevinen eşim ve annem şimdi şekerleme yapıyor.

Ne kadar yorgun olsam da gün içinde uyuyamadığım için bilgisayarın başına geçtim ve size yazmaya başladım 🙂

Dün sizlerle paylaştığım Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk tarifinde tavuk suyunu kaynatmanızı söylemiştim. Sebzelerle kaynatılan tavuk suyu çok daha lezzetli. Bu su ile yapılan çorbanın lezzetine doyum olmaz.

Tarife geçmeden önce “Roux nedir?” Biraz konuşalım. Bildiğimiz kadarıyla meyane, genellikle çorbaları ve sosları koyulaştırmak için hazırlanan, yağ ve un bazlı bir bağlayıcıdır.

En çok kullandığım versiyonu, meyan kökü tavuk çorbamda da kullandığım beyaz olanıdır. Ağırlıklı olarak beyaz, sarı ve kahverengi renklerde hazırlanır. Koyulaştıracağınız çorba veya sosun rengine göre un ve yağ karışımını biraz daha kavurarak sarı-kahverengi bir meyane elde edebilirsiniz.

Temel yöntem, eşit miktarda un ve yağı kalın tabanlı bir tencerede pürüzsüz ve istediğiniz renge kadar kavurmaktır.

Ülkemiz uyanmaya başlıyor. Küçük olandan lokantaya koşuyorum. Sonra mutfaktan uzun uzun bahsettik 🙂 Bu arada evde tavuk suyu yapmak isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz.

Aşk…

Izgara tavuk çorbası tarifi için malzemeler

    1 adet haşlanmış tavuk but 8 su bardağı tavuk suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un 1 tutam tuz

yukarı:

    2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı pul biber

Kavrulmuş tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tavuk butların deri ve kemiklerini ayırıp ince ince kıyın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Eritilmiş tereyağına unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Tavuk suyunu azar azar unun içine dökün ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Tüm tavuk suyu bittiğinde, doğranmış tavuk etini çorbaya ekleyin. Tuz ekleyin ve orta ateşte 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Kızarmış kırmızı pul biber ve tereyağı ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın