Focaccia Ekmek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Unu bir kaba alıp kekiği dökelim, karıştırıp ortasını havuz şeklinde açalım.
Mayayı, şekeri, zeytinyağını alıp ılık su dökelim.
Unun kenarına tuz serpelim ve unu yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
Hamur biraz yapışkan olacağından lütfen düzenli olarak su ekleyin.
Üzerini örtüp mayalanması için bir saat bekletin.
Küçük bir fırın tepsisinin altını yağlayalım ki ekmekler rahat çıksın.
Mayalanan hamurun havasını alması için bir dakika kadar yoğuralım.
Bu arada hamur yapmadan fırını 150 C’ye kadar açalım.
Tezgahta veya fırın tepsisinde açalım.
Üzerine zeytinyağı döküp parmağımızla delikler açalım.
Zeytinleri ve domatesleri de ekledikten sonra kekik ve biberi serpelim.
Damak zevkinize göre başka baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Ekmeği 150°C’de yirmi yirmi beş dakika sonra 180°C’de altın rengi olana kadar pişirelim.
Ocaktan alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun
Adım Adım Focaccia Ekmek Tarifi Yapımı Resimler:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]