Freek Rice – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hilal el-Habib’den yerel bir pilav, kendisi anlatıyor;

Ferik, Gaziantep yöresine ait bir bulgur türüdür. Buğdayların başakları sararmadan toplanır ve yapraklar ateşte yanar ve taneleri ayrılır, bu nedenle tadı hafif yanıktır ama kötü değildir.
İçine genellikle et ve nohut da konulur ama ben sade yapmayı sevenlerdenim.

Pirinç şehriye tarifi için malzemeler

    1 su bardağı ferrik, 1 çay bardağı şehriye, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2,5 su bardağı ılık su, tuz

Ferrik pirinç tarifi nasıl yapılır?

Firikler çok ince ayıklanır, çok az sudan geçirilir (çok yıkarsanız lezzetini kaybeder), erişteler renk alana kadar kavrulur. Bilginiz olsun içine atılır tuz eklenir güzelce kavrulur ve üzerine su ilave edilir ve sonra kısık ateşte 5 dakika suyunu çekene kadar pişirilir ve bilginiz olsun bulgur pilav gibi tam pişmemiş olur.

* Önemli: Frizin cinsine göre su miktarı değişiklik gösterebilir. Kilis veya Antep Baharatçılarından almanızı tavsiye ederim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın