medyauzmani.com

Gaziantep Nohut Sarması – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar,

Bugün Gaziantep’e gelirseniz size sabahları yenmesi gereken bir tarif vereceğim. Nohut sarma.

Kahvaltıda bezelye yer misiniz? söyleme. 😃Gaziantep’te bu mümkün. Önyargısız tadın, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet.

oradan devam edelim

Öncelikle bu tarifi evde nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışacağım.

Orijinal tarifi Gaziantep’te yemelisiniz.

Nohutları çekirdeklerinden çıkarın ve bir tepsi üzerinde on dakika kadar suda bekletin. Yumuşayana kadar bekleyelim.

Ardından bezelyeleri düdüklü tencereye alın. Kemik suyuyla yapıldığında daha lezzetli oluyor. Sade suda da haşlayabilirsiniz.

Tencereye kıymayı koyup bezelyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Suya tuz ekleyip ocakta açalım.

Hızlı pişirir ve düdüklü tencerelerde yumuşaktır.

Kaynattıktan yaklaşık 45 dakika sonra. Sonra ocağı kapatıyorum. O halde tencerede bir nefes alalım. Kapağı açalım. Tavuklar iyi pişmemişse tekrar kapağını kapatıp 5-10 dakika pişirin.

Ardından bezelyeleri süzün ve bir tabağa alın. Biraz indirin. Ekstra et suyu ve bezelyeleri de buzdolabında saklayabilir ve bunları çorba ve güveçte kullanabilirsiniz.
Et suyu ve nohut kaynatmanın detaylarını web sitemde bulabilirsiniz.

O halde pizza yapalım. Soğanı ince doğrayın. Maydanozu kıyıp ekleyelim. Yeşil soğan da ekleyebilirsiniz.

Bu dürümün özelliği, tırnaklı pide ile servis edilmesidir. Ancak lavaş ekmeğini evde yapıp tekrar kullanabilirsiniz.

Lavaş için un, tuz ve biraz zeytinyağı ekleyip hamuru yoğurun.

Bezelere paylaştırıp 10 dakika bekleyip dinlenelim. Biraz kaynamasına izin verin.

O halde merdane veya merdane ile açıp yapışmaz bir tavada pişirelim.

Sonra bezin içine koyun. Bezin ortasına koymazsanız lavaş sıkı olacak ve sargı gibi sarılmayacaktır.

Pişen lavaşın sonunda tavukları ekleyelim. Tuz ekleyip biraz daha pul biber ekleyelim. Limon tuzu ve suyu eritip üzerine dökelim. Biraz acı olmalı.

O zaman buna biraz soğanlı turta ekleyelim. Alt kısmını uçtan katlayıp rulo gibi saralım.

Daha sonra ortadan ikiye kesip servis edebilirsiniz.

Gaziantep’te 1 ekmeğin tamamı için yapılır. Sarmak istemeyenler için paket olarak da satılmaktadır. Domates, közlenmiş biber ve esansiyel tereyağı ile servis edebilirsiniz.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın