Giresun Yolculuğu – Anadolu Rotası – Yemek Sırları – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçtiğimiz hafta sonu Anadolu Jet Avantaj Rotası sponsorluğunda Giresun ve Ordu turuna çıktık. Toplamda 30 kişilik bir grup ile görsel bir şölen niteliğinde olan ve damak zevkimize uygun bu gezimizin ilk durağı olan Giresun için kısa ama detaylı bir yazı yapmak istedim. (Uzun yazılardan hepimizin sıkıldığını biliyorum.) Tabii bu gezi için sadece kuru yazı değil iki bölümlük bir video hazırladım.

Cumartesi günü ilk durağımız Giresun’un meşhur kadayıfı Patar Kadayıf oldu. Giresun’a gideceklere mutlaka uğramalarını tavsiye ettiğim bir yer: Mustafa Baatar bizimle çok iyi ilgilendi ve dükkân çok kalabalık olmasına rağmen beni kırmadı, küçük atölyesinde kadayıf yapmanın püf noktalarını kısaca anlattı. üst katta. Kadayıflarında süt ve tereyağı kullanırlar, özellikle Mustafa Bey’in fındık hamurlu kadayıfı icadı bir efsanedir.

Kadayıflarımızı yedikten sonra hızla ikinci durağımız olan Kulakkaya Yaylası’na geçtik. Giresun’a yaklaşık 45 kilometre. 1700 km uzaklıkta bulunan yayla doğal güzelliklere sahiptir. İlk defa yaylaya çıkacağım için büyülenmiştim 🙂

Ama doğal güzelliği kadar unutamayacağım bir şey varsa o da Packy Bey’in işlettiği Yayla Kasap’ta ailesiyle birlikte yediğimiz öğle yemeğidir. Hayatımda yediğim en lezzetli yoğurt ve ilk tattığım armut pekmezi güne damgasını vurdu. Tabii et ve turşu da başlı başına bir yazı konusu 🙂 Beni mutlu eden Ankara’dan, şehirden aile dostlarının yıllardır beni takip etmesi. İstanbul’dan ayrılıp Giresun’da bir yaylaya gittiğinizi ve sizi takip eden insanlarla tanıştığınızı düşünün. Blog yazmanın ne kadar güzel bir iş olduğunu bir kez daha anladım.

Hava kararmaya başlayınca Tirebolu’ya doğru yola çıktık. Gündüz Tirebolu’yu göremediğim için biraz üzülsem de bizi Doğan Dükkanı’nda karşılayan Evket Bey’in sıcacık sohbeti ve leziz yöresel yemekleri o üzüntüyü giderdi. (Şevket Bey’in Natural Shop ve Tirebolu’ya katkılarıyla ilgili konuşmasını videoda bulabilirsiniz.)

Isırgan Kavrulmuş, Kara Fındık, Kavrulmuş Topak, Kalderik Otu, Tavuk Mantarı, Gablek Turşusu, Tuzlu Kiraz, Peynir Turşusu ve Kos Mantarı bu gezide tattığım harika yöresel lezzetlerden aklımda kalanlar.

Bence bu harika şehre doğal güzellik turları kadar gastronomi turları da düzenlenmeli.

Tarifler.net.tr – Gerson’ın Yolculuğu – VLOG 1

Giresun gezisi boyunca bizleri bilgilendiren değerli basın danışmanımız Mustafa Öztürk ve Giresun Valisi Hasan Karahan’a teşekkür ederiz.

Sonsuz AnadoluJet ailesi sayesinde. Öne çıkan rotalar hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

#AnadoluRotası etiketiyle paylaşılan fotoğraflar için Instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.

Aşk…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın