medyauzmani.com

Granola (Ev Yapımı Granola) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Granola, kahvaltınızı kolaylaştıracak ve sizi soğuktan kurtaracak lezzetli ve pratik bir karışım 🙂 İçine ekleyeceğiniz kavrulmamış kuruyemiş, tahıl gevrekleri ve kuru meyveler sayesinde hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir kahvaltı sunuyor.

Granola müsli gibi sütle veya yoğurtla tüketilir. Hamileyken 4 yemek kaşığı yoğurda 3 yemek kaşığı granola kullanıyorum.

Tabii sadece kahvaltı için değil, özellikle acelem varsa ve atıştırmadan evden çıkmak istemiyorsam bu karışımı hızlıca hazırlayıp tüketiyorum.

Önden bakarsanız yulaf ezmesi hariç tüm malzemeler damak tadınıza göre. Örneğin kabak çekirdeği yerine ay çekirdeği veya chia tohumu kullanabilirsiniz.

Karışımı dağınık tutmanıza gerek yok, bademle de yapabilirsiniz.

Bu tarifte granola pişip tamamen soğuduktan sonra üzerine kuru üzüm veya kızılcık ekleyebilirsiniz.

Bu miktar yaklaşık 10-12 porsiyondur. Bitirdikten yarım saat sonra tekrar yapabilirsiniz.

Aşk…

Granola Tarifi Malzemeler (Ev Yapımı Granola)

    1,5 su bardağı yulaf ezmesi ½ su bardağı ceviz ½ su bardağı çiğ fındık ½ su bardağı çiğ badem 3-4 yemek kaşığı kabak çekirdeği ½ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm ½ su bardağı pekmez 3 yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçın

Granola tarifi (ev yapımı granola) nasıl yapılır?

Ceviz, badem ve fındığı iri parçalar halinde doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine yulaf ezmesi, tarçın ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Bal ve pekmezi bir kapta karıştırın ve kuru malzemelere ekleyin, hepsi pekmezle kaplanana kadar karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve granola karışımını tepsinin üzerine yayın. 6 dakika fırında kaldıktan sonra tepsiyi çıkarın (dikkat sıcak oluyor), tepsideki malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırıp tekrar fırına verin. 5-6 dakika sonra tekrar aynı karıştırma işlemini tekrarlayıp fırına verin. 5 dakika daha piştikten sonra fırını kapatın. Fırının kapağını açın ve granola tepsideyken soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan granolayı elinizde ufalayın ve kavanoza koyun. İstenirse kuru meyve ekleyin, rezerve edin ve kahvaltıda kullanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın