Güllaç Dondurmalı Puding – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Dondurmalı Muhallebi ile Güllaç nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 2012 Ramazan Menüleri, 40 Dakika, Alternatif Ramazan Tarifleri, Dondurmalı Güllaç, Çeşitli Güllaç Tarifleri, Güllaç Tarifleri, Hafif Ramazan Tarifleri, Sütlü Güllaç, Ramazan, Ramazan Tarifleri, Ramazan Tatlıları, Meyveli Yaz gülleri, dondurma tarifleri

11 4,64 5 1

Geliyor deyince geliyor, bu hafta ramazan başlıyor. Tabii ramazan ayı öncesi ülkemizde ramazan hazırlıkları başladı. Yaklaşan bu güzel ay için ilk dondurma tarifim Güllaç.

Çoğumuz sırf gülsuyu diye Güllaç yemekten kaçınırız. Ben de onlardan biri olduğum için fırsat buldukça alternatif tarifler düşünüyorum ve hazırlıyorum. Uzun zamandır takip edenler Apple Balls’ımı hatırlayacaktır.

Bence bu yıl Ramazan’ın en sıcak ayı olacak. Bu nedenle bu yıl iftar ve sahur tariflerini olabildiğince az hazırlamaya çalışacağım.

Dondurmalı Pudingimiz tam bir yaz tarifi… Olabildiğince pratik ve hafif…

Bu yıl 2012 ramazan menüleri de blogumda yer alabilir. Ancak geçen yılki menülere Ramazan menüleri kategorisine girerek ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Dondurmalı Pudingli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

    1 paket vanilyalı puding 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Güllaç için:

    10 yaprak gulaş 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker Dilim başına 1 top çikolatalı dondurma

Dondurmalı puding tarifi ile gulaş nasıl yapılır?

Vanilyalı pudingi tarife göre hazırlayın ve soğumaya bırakın (pullanmaması için ara sıra karıştırın). Şeker ve sütü bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın. Orta büyüklükteki geniş bir boşluğa ilk Güllac yaprağını yerleştirin (kenarlarından taşacak o yüzden kenarlarını kırın ve sıkıştırın). Bir kaşık süt alın ve kağıdı azar azar ıslatın. Beş yaprak için de aynısını yapın. Hazırladığınız muhallebiyi güllaç yapraklarının üzerine yayın ve üzerine ceviz parçaları serpin. Kalan 5 yaprağı da teker teker üzerine koyun ve sütle ıslatın. Hazırladığınız Güllaç’ı buzdolabına alıp bir gece dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerini antep fıstığı ve taze meyvelerle süsleyip 1 top dondurma ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın