10 dakika. Hazırlanma zamanı
İçerik Tablosu
Dersler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
kilit nokta
Bulgurun cinsine göre su oranı değişebilir. Bu nedenle pirinci kontrollü bir şekilde pişirin ve gerekirse yarım bardak su ilave edin.
Bulgur pilavını et veya tavuk suyu ile de yapabilirsiniz. Sadece et veya tavuk suyunun yağ içeriğine bakarak tereyağını veya zeytinyağını biraz azaltabilirsiniz.
Kuru nane, kimyon, karabiber ve ince kıyılmış dereotu gibi baharatlar bulgur pilavı ile servis edilir.
bulgur pilavı tarifi
1. Bulguru bol su ile yıkayıp suyunu iyice süzün.
2. Tereyağı ve zeytinyağını pilavı yapacağınız tavaya alıp ısıtın.
3. Domates salçası ve biberi tencereye alıp aroması çıkana kadar güzelce soteleyin.
4. Bulguru tencereye alıp karıştıralım.
5. Pilav için hazırladığınız sıcak suyu bulgura ekleyin.
6. Tuz ekleyin ve karıştırın.
7. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin.
8. Tencerenin kapağını açın. Pirinci temiz bir mutfak havlusuyla örtün. Kapağı tekrar kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
Salçalı bulgur pilavı servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]