medyauzmani.com

Yoğurtlu Arpa Erişte Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Çorba içmek için kışı beklemek mi gerekiyor?

Bence çorba her zaman bağımlılık yapar, sağlığa faydalıdır ve yaz sıcağında mideyi aydınlatan, mideyi dolduran en iyi besindir.

Bu çorbayı sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz.

İki aromayı ayrı ayrı koyacağız. Önce süt sonra yoğurt.Tüm meyan kökü aromalı çorbalarda olduğu gibi lezzetler bittikten sonra tuzu ekleyeceğiz.

İlk olarak tenceremize bir yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz ve bir su bardağı arpa şehriyeyi çok fazla çevirmeden yavaş yavaş koyuyoruz.

Kızarmış eriştenin içine 1,5 litre kaynar su dökün. Erişteleri yumuşayana kadar pişiriyoruz. Diğer taraftan baharatları hazırlıyoruz.Öncelikle un ve sütü iyice çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz. Toz varsa elekten geçiriyoruz. Öncelikle çorbayı çorba suyundan alıp ısıtıyoruz ve yavaş yavaş süt aromasını döküyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz ve tozun kokusu kaybolup kıvamı yeterince koyulaşana kadar bir süre pişiriyoruz.

Bu sırada yumurta sarısını ve yoğurdu sallayıp her zamanki gibi çorbamıza ekliyoruz ama kaynatmamaya özen gösteriyoruz. İster katı ister az haşlayın, yumurta kokar. Kaynatmadan karıştırarak 5 dakika pişirin. Tuz atıp iki dakika pişiriyoruz, tereyağını ve naneyi ısıtıp üzerlerine dökerek servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın