havuç kavrulmuş kabak

Kavrulmuş Kabak ve Havuç Tarifi Malzemeler

  • 4 kabak
  • 3 havuç
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (en iyisi zeytinyağı)
  • tuz
  • acı biber
  • karabiber

yukarı;

  • küçük bir kase yoğurt (sade yoğurt karışımı)
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir avuç öğütülmüş ceviz

Kabak ve havuç tarifi nasıl hazırlanır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Havuç ve kabağı soyun. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip ince dilimler halinde kesin. Sarımsakları soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.
  2. Tavaya yağı alıp içine havuçları ekleyin. Biraz tuz ekleyin ve yumuşayana kadar kızartın. Havuçları tavadan alıp aynı tavaya kabakları ekleyip pişiriyoruz.
  3. Ardından pişen havuçları tekrar tavaya alın, sarımsağı ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Üzerine pul biber ve karabiberi ekleyin, tuzunu kontrol edin eksikse ekleyin.Pişen sebzeleri servis tabağına alın.
  4. Yoğurt, sarımsak ve bir tutam tuzu bir kaseye ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Servis tabağına aldığınız sebzelerin üzerine yoğurdu güzelce yayın.
  5. Tavaya 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını alıp içine dövülmüş cevizleri ekleyin ve 1-2 dakika kısık ateşte kavurun. Ardından ocağı kapatıp biraz pul biber ekleyip karıştırın. Yoğurdun içine batırdığınız sebzelerin üzerine fındık aromalı yağ ve pul biber serpin.

Resimlerle Kavrulmuş Kabak ve Havuç Tarifi

  • börek tarifi
  • havuç
  • Kabak,
  • kavurma
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • tarifler
  • Gıda

Sonraki haber:

yeşil biber

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın