Bence patlıcan dünyanın en lezzetli sebzelerinden biridir. Köz, salata, et, patates kızartması, turşu ne yapılırsa makbuldür. Tabii özellikle domates soslu patates kızartması ama bayramlarda en az 2 kilo aldığım için direk kızartamadım (ekmek soslu yiyelim) ve sağlıklı, düşük- Kalorili patlıcan ikamesi kendim için… Bu araştırma sırasında en sevdiğim malzemelerden bir karışım oluşturmayı düşündüm. Hellim peyniri, domates ve patlıcan gerçekten harikalar yaratıyor. Tavuk yemekleri dışında her şeye bakan eşim bile tabağındaki yemeği afiyetle yedi, mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Son olarak haşlanmış makarna onunla güzelce birleştirilir. Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Hellimli Patlıcan Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet küçük boy patlıcan 2 adet domates 1 küçük paket hellim peyniri 3 diş sarımsak 1 adet paprika (etli kırmızı biber) siyah zeytin (patlıcan dilimine 1 adet) zeytinyağı
Fırında Hellimli patlıcan dilimleri tarifi nasıl yapılır?
Patlıcanı yıkayın ve kabuklarını soymadan 1 cm’lik dilimler halinde kesin. Tuzlu suda pişene kadar bekletin. Sarımsağı soyun, havanda dövün ve zeytinyağı ile karıştırın. Fırını en yüksek ayara getirin ve ısıtın. Patlıcanı pişireceğiniz fırın tepsisine (ben porselen kullandım) hazırladığınız karışımı fırça yardımı ile sürerek yağlayın. Patlıcanı tepsiye dizip üzerini fırçalayın ve 7-8 dakika pişirin (çok kurutmamaya dikkat edin) Domates ve hellim peynirini dilimleyin ve üzerine bir dilim domates ve ince bir dilim hellim koyun. Her patlıcan. Jülyen dilimlenmiş biber ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirini iyice pişene kadar pişirin, arzuya göre mısır taneleri ile süsleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]