Hibiscuslu Reyhan Şerbeti – Tarifler.net.tr – Pratik Yemek Tarifleri

Yazın tazeliği ve serinliğini aynı bardakta buluşturan eşsiz bir lezzet🍹

Bu nefis şerbet, reyhanın ferahlatıcı aroması ve hibiscusun muazzam rengiyle hem damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor hem de gözlere hitap ediyor.

Üstelik hazırlaması da çok kolay😍🌿

Sadece reyhan şerbeti arayanlar tarifime buradan ulaşabilirler…

Reyhan Şerbeti tarifi…

Sevgiler…

Hibiscuslu Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

    1 demet reyhan

    1 tutam hibiscus

    1 su toz şeker (isteğe göre azaltılabilir)

    2 adet limonun suyu ve kabuğu

    3-4 diş kuru karanfil (isteğe göre)

    2 adet çubuk tarçın

    7 su bardağı kaynar su

Hibiscuslu Reyhan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

Reyhanları bol suda yıkayın.

Tencereye hibiskusu, şekeri, , karanfili ve çubuk tarçını alın.

Üzerine reyhanları ilave edin ve sıcak suyu dökün.

Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve 1 dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.

Soğuyan şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın, soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın