Yazın tazeliği ve serinliğini aynı bardakta buluşturan eşsiz bir lezzet🍹
Bu nefis şerbet, reyhanın ferahlatıcı aroması ve hibiscusun muazzam rengiyle hem damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor hem de gözlere hitap ediyor.
Üstelik hazırlaması da çok kolay😍🌿
Sadece reyhan şerbeti arayanlar tarifime buradan ulaşabilirler…
Reyhan Şerbeti tarifi…
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Hibiscuslu Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
-
1 demet reyhan
1 tutam hibiscus
1 su toz şeker (isteğe göre azaltılabilir)
2 adet limonun suyu ve kabuğu
3-4 diş kuru karanfil (isteğe göre)
2 adet çubuk tarçın
7 su bardağı kaynar su
Hibiscuslu Reyhan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
Reyhanları bol suda yıkayın.
Tencereye hibiskusu, şekeri, , karanfili ve çubuk tarçını alın.
Üzerine reyhanları ilave edin ve sıcak suyu dökün.
Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve 1 dakika kaynatıp tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
Soğuyan şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın, soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]