Hindi Etinden İslam’a – Yemek Sırları – Pratik Tarifler

Hindi etinden İslam nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk banduma, hindi eti, soslar, kuru yufka, yöresel yemekler, et yemekleri

Çıkış tarihi: 31-03-2011

4 5 5 1

Islama-Banduma bildiğiniz üzere Kastamonu yöresine ait bir tariftir. Daha önce sizlerle islami bir tarif paylaşmıştım tavuk eti ile yapılıyordu. Bugün kayınvalidem hindi eti yapıyor ve ben tavuk etinden daha çok beğendim. Aslında işin püf noktası hindi eti. Tavuk etinden daha yağlı olduğu için tadı daha güzeldir.

Elbette beyaz et gibi kuzu ve dana eti de marine edebilirsiniz.

zdcvxcv

Hindi eti tarifine dönüştürmesi için malzemeler

    4 adet kuru yufka (yufkacılardan sipariş verebilirsiniz) 7-8 adet hindi kanadı 1,5 lt su 200 gr tereyağı 2 su bardağı çekilmiş ceviz (tereyağı tuzsuzsa tuz)

Hindi etinden islamiyet tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle hindi etini derin bir tencereye alıp 1,5 litre su ile haşlıyoruz. Her bir böreği yaklaşık 3 parmak genişliğinde yuvarlayın. 3-4 parmak genişliğinde yufkalar açılır. Haşlanan eti sudan çıkarıp doğrayın. Hazırladığınız yufkaları hindinin kaynayan suyuna batırıp iyice ıslatın (kabuğu tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin. Tereyağını eritin. Islatılmış yufkaları servis tabağına dizin ve üzerine didiklenmiş tavuk parçalarını serpin. Eritilmiş tereyağını servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın