Hurmalı İncir Uyutması, doğanın sunduğu basit malzemelerle hazırlanan ve tatlı krizlerini sağlıklı bir şekilde çözmenizi sağlayan karamelimsi eşsiz bir lezzet. Adını, tatlının hazırlanma sürecinde aynı yoğurtta olduğu gibi sütün mayalanmasından alıyor.
En önemli püf noktası sütün aynı yoğurtta olduğu gibi parmağınızın ısıya dayanacağı sıcaklıkta olacak. Üstünü örttükten sonra 1-2 saat oda ısısında mayalanmaya bırakılacak.
Ben ekstra tatlı olması için içine kurumaya yüz tutmuş 4-5 adette hurma ilave ettim.
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Hurmalı İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler
-
10-12 adet kuru incir
4 adet hurma
5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın (isteğe göre)
Hurmalı İncir Uyutması Tarifi Nasıl Yapılır?
İncirleri hurmaları derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave ederek 15 dakika kadar yumuşaması için bekletin
Yumuşayan incirleri ve hurmaları kesme tahtasına alın. Saplarını kesip alın ve kalanını iri küpler halinde doğrayın.
Sütü ısıtın, kaynama noktasına gelmeden altını kapatın.
Süt el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde (çok soğutmadan parmağınızla kontrol edebilirsiniz) doğradığınız incirleri ve tarçını içine ilave edin.
Tüm malzemeyi pürüzsüz oluncaya kadar blenderdan geçirin.
Hazırladığınız karışımı hızlıca kaplara paylaştırın. 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
Koyulaşıp mayalanan tatlıyı buzdolabına alın ve 1-2 saat kadar daha dinlendirin.
İsteğe göre süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]