medyauzmani.com

İçli Köfte – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

İçli köfte yapmaktan hep korkmuşumdur. Kivahan’da çıraklığım sırasında bu işi gerçek ustalardan öğrenip bol bol pratik yapmak benim için büyük bir fırsat oldu.

Benim gibi gözü korkan biri için detaylı bir tarif hazırladım…

Üretim aşamalarında Kassem El Osta söz konusu modeldi. 🙂 Köfteden, içli köfteden köfte yapmayı, içli köftelerden köftelerin üzerini kapatmayı öğrendim.

Sanırım Kitchen Aid için bir kıyma makinesi almanın zamanı geldi. Kıyma makineniz varsa kaplama şerbetini biraz yoğurup iki kez makineden çekip çıkarmanız mükemmel kıvamı verecektir.

İçli köfte

Hepinize iyi şanslar… Sevgiler!!!

İçli köfte

Kebap tarifi malzemeleri

hamur malzemesi:

    Yarım kilo bulgur topları, 250 gram. Çiğ köfte, iki kez çekilmiş Yarım su bardağı irmik 1 yumurta 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz

içindekiler:

    500 gr orta yağlı kıyma 3 yemek kaşığı tereyağı 2 orta boy kuru soğan 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya antep fıstığı Karabiber, tuz, kırmızı biber

İçli köfte nasıl yapılır?

yapılışı:

köfte yap

Tereyağını geniş bir tencereye veya tavaya alın. İnce kıyılmış soğanı orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar kavurun. Ceviz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Ocaktan alın. İlk önce soğuyan iç harcı merdane ile açıp elinizde bastırarak 1.fotoğraftaki gibi şekillendirip streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın. Dış hamur hazır olana kadar iç kısımları donsun.

Dış hamurun yapılışı:

İnce bulgurun üzerini kapatacak kadar kaynar su ekleyin ve şişmesini bekleyin. Kalan tüm malzemeleri şişen bulgura ekleyin ve yaklaşık 15 dakika (arada su ekleyerek) yoğurun. Elinizi yağlayın, kıvama gelen harçtan yumurtadan iri parçalar alarak avucunuzun içine alın ve yuvarlayın. Avuç içinde açtığınız hamurun ortasına bir çukur açın ve fotoğraftaki gibi yavaşça kenarlarından bastırarak bastırın. Hamur için delik yeterince büyük olduğunda katı dolguyu içine koyun. Elinizle hafifçe bastırarak ve yuvarlayarak tüm dolguyu yapın. Hamurun ucundan sıkın ve zarar vermeden düzeltin (fazlalık varsa ucundan yırtabilirsiniz.) İçli köfteleri geniş bir tepsiye boşluk kalacak şekilde dizin.

Kızartma için:

Yağı büyük, derin bir tencerede ısıtın. Köfteleri kızgın yağda kabukları kalınlaşana kadar kızartın ve süzgeç yardımıyla kağıt havlu serili bir tabağa alın.

Kaynatarak pişirmek için:

Derin bir tencerede suyu kaynatın ve suya tuz ve biraz yağ ekleyin. Köfteler kaynayan suda 2-3 dakika pişirilir ve sudan çıkarılan köfteler servis tabaklarına birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın