medyauzmani.com

Ispanaklı Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ispanak böreği en sevilen hamur işlerinden biridir. Hele iç malzemesi bol ve börek yumuşacık ise bir türlü doyamayacaksınız. Bu ıspanaklı börek tarifinde kullandığınız yoğurt, böreğin yumuşak ve çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Bir yumurtanın çok az olduğunu düşünmeyin, böylece yumurtaların hoş olmayan kokusu börekleri örtmesin. Böreklerin yumuşak kalmasını istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz başka bir fırın tepsisiyle üzerlerini kapatın. Yapım aşamasına ait resimleri tarifler bölümünde bulabilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler.

ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

5 yufka
1 yumurta
1-1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ

Dolgu için:

500-750 gram ıspanak
1 orta boy soğan
Sebze yağı
tuz
Kırmızı ve karabiber

yapılışı:

Ispanaklar güzelce yıkanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Soğanları yemeklik doğrayıp geniş bir tencereye veya tencereye alın, tuzunu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyin ve suyunu bırakana kadar kısık ateşte pişirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve tepsiden taşacak şekilde 1 adet yufka yerleştirilir. Yumurta, ayran ve yağı iyice çırpın ve bir kısmını hamurun üzerini kaplayacak şekilde fırça veya çatal yardımıyla sürün. İkinci kat cipsleri söndürün, kabuğun üzerine serpin ve tekrar yoğurt karışımını yayın. Üçüncü kat patates cipsi yerleştirilir ve üzerine ıspanaklar güzelce dağıtılır. Dördüncü kat yufkanın üzerine kapatılır ve yoğurtlu karışımdan sürülür. Beşinci yufka yerleştirilir, yufkanın kenarlarından akan yufka yufkanın üzerine kapatılır, kalan yoğurt yayılır ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın