medyauzmani.com

Tatlı pasta (fındık törpüsü) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Pastane pastası (fındık kütüğü) nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 11 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…

Çıkış tarihi: 06-17-2008

4 5 5 1

Börekte yapılan kekleri hepimiz severiz, evde deneriz ama aynı lezzeti asla yakalayamayız. (Zaten bunu yapmak için neden bu kadar zahmete girelim anlamış değilim :)) Süpermarketlerden ve pasta malzemeleri satan dükkanlardan rahatlıkla temin edebileceğiniz file ile çok güzel pasta pastalar yapabileceksiniz. Ben bademli dudaklı kurabiye yaparken de bu tarifi kullanıyorum.Siz kakaoyu içine kakao karıştırarak da yapabilirsiniz.

Patisserie Cake (fındıklı rulo) için malzemeler

    1 su bardağı toz şeker 3 yumurta 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt ½ su bardağı damla çikolata 1 su bardağı sade (dövülmüş) fındık Arzu ettiğiniz kadar un

için hazırlık

Derin bir kapta yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpın. En son yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışıma un, kabartma tozu, çikolata parçalarının yarısından fazlası ve fındığı ekleyip tahta kaşıkla hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Yağlanmış kalıba fındıkları döküp yayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın, dilimler halinde kesin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın