medyauzmani.com

Kabak Böreği – Tatlı Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta sonunu beni evimde ve huzurlu hissettiren Ağva Beyaz Ev’de geçirdim. Sevgili Renkin ile görüşmemiz, onun yıllar önce bana yaptığı bazı yorumlara dayanmaktadır. Bir yorumunda butik otellerinde kahvaltılık tariflerimden bazılarını denediklerini ve müşterilerinden çok güzel geri dönüşler aldığı için yorum yazdığını anlatmıştı.

Bu hafta sonu gittiğimde sevgili Aslı’nın yaptığı böğürtlen ve portakal reçelini tarifim ile yeme şansım oldu. Bilmiyorum, bu aslında kelimelerle kolayca anlatılabilecek şeylerden biri değil. Bazı arkadaşlarım onlara gittiğinde “Tarifiniz bu, ben size yaptım” diyorlar ve ben çok mutlu oluyorum ama çok titiz müşteriyi ağırlayan bir butik otelde, benim miniklerim olunca iş başka oluyor. onlarca kilodan yapılır ve misafirlerine ikram edilir.

Ağva Beyaz Ev, sizi doğayla baş başa bırakan, ancak Göksu Deresi’ni rahat ve konforlu bir şekilde gören, İstanbul’a yakın bir butik oteldir. Doğum günüm ve evlilik yıldönümüm için tercih ettik. İyi ki yapmışız. Sadece 6 hoş odası var ve yemek saatleri dışında kimseyi görmüyorsunuz. Mutlak huzur ve sessizlik var.

Evlilik yıldönümü, evlilik teklifi veya balayı için oldukça tercih edilmektedir. Hatta bazı ünlü yazarlar kış boyunca kapılarını kapatıp kitapları üzerinde çalıştılar. Her odanın kendi ruhu ve dekoru vardır. Her köşesi, kadınlar tarafından el işçiliği olduğu açıkça belli olan enfes ve keyifli detaylarla dolu.

İkinci gün Renkin ve Aslı ile bir tarif yapmak istiyorum dedim müsaitseniz çok şükür beni rahatsız etmediler 🙂 Canım Julisar ablamla balkabağı turtası yaptık annesi Julisar’dır). Daha önce hiç bu kadar güzel ve farklı bir lezzet tatmamıştım. Julizar’ın ablası bu börekler soğudukça güzelleşiyor deyince bir gece dinlendirip kahvaltıda yedik. Tahin balkabağına zaten çok yakışıyor, biz de onu birkaç tahin takviyesiyle yedik.

Barış, neşe, dostluk ve balkabağı turtası iki güzel gündür aklımda 🙂

Sevgili Rink, Aslı ve Julizar Abla, Her şey için teşekkürler…

Merak edenler siteden Ağva Beyaz Ev’e ulaşabilirler. Ayrıca Ağva Sokak Hayvanları Yardım sitesindeki adresten mama bağışında bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yemek satan bir siteden yemek alıp Beyaz Ev’e kargolattırmak.

Aşk…

Kabak tatlısı – tatlı pasta tarifi malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    1 yumurta 450-500 gr un (yaklaşık 4 su bardağı) ½ su bardağı Türk kahvesi sıvı yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 küçük parça yaş maya (yaklaşık 1 tatlı kaşığı) 1 su bardağı su (azaltılabilir veya azar azar eklenebilir)

Not: Bu böreği Yufka’nın fırıncısından aldığınız yufka ile de yapabilirsiniz. Biraz yağ ile yufka yapıp üzerine sıkarak kullanabilirsiniz.

İç harç için:

    900-950 gr kabak 1,5 su bardağı toz şeker, arzuya göre ceviz

Servis için:

Kabak Turtası – Tatlı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

İç harcı için temizlenmiş ve kabukları soyulmuş kabağı rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Derin bir kaba alıp toz şeker ile karıştırıp kenara alın. Hamuru hazırlamak için unu derin bir yoğurma kabına alın. Ortasını açın, mayayı ve suyun yarısını ekleyin ve karıştırın. (Mayayı suyun içinde ezin ve bulamaç haline getirin.) Yoğurmaya başladığınız hamura tuz ekleyin. Hamuru kontrollü bir şekilde su ekleyerek yoğurun. (Bu, kaptan ayrılan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde yapılmış demektir.) Yaptığınız hamuru tavanın büyüklüğüne göre 6-7 bezeye bölün ve üzerini bir bezle örterek 10-15 dakika bekletin. Dinlendirdiğiniz bezeyi tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine kabak harcı serpip rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasına gül hamuru gibi yuvarlayarak yerleştirin. Tepsi dolana kadar diğer bezelere de aynı işlemi yapın. Hazırlanan hamurların üzerine su sürülüp 180 derecelik fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyan böreği dilimleyerek arzuya göre tahinle servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın