Kabak cheesecake – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Son haftalarda yeteri kadar kabak tarifi yaptık sanırım 🙂 Hiç bekletmeden yapılan kabak tatlısı ile başladık ve tatlılar için kabak püresi ve balkabağı kavanoz keki ile devam ettik. Bu serinin son tarifi Kabak Cheesecake idi.

Tarifi bugün erkenden paylaşacaktım ama işler çığırından çıkınca bu saatlere kadar kaldım. neyse geç kalmayın 🙂

Geçen hafta paylaştığım süt reçelli cheesecake yapmanın püf noktalarından bahsetmiştim. O yüzden tekrar uzun uzun yazmaya gerek yok sanırım. Bu tarifi hazırlarken 26 cm çapında yuvarlak bir kalıp kullandım. Ölçüler bu kalıp için ideal.

Bal kabağı kekimden kalan kremayı kabak püresinin üzerine kullandım. Dilerseniz sade, cevizli veya kremalı olarak servis edebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kabak Cheesecake Tarifi Malzemeler

    1 paket yulaflı kurabiye, yarım paket Petitbur bisküvi, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

krema için:

    2 paket labne peyniri (400 gr) 1 paket süt kreması (200 gr) 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 4 yumurta 1 paket vanilya

Kabak püresini hazırlamak için:

    250 gr kabak Yarım çay bardağı toz tarçın Şeker Yarım çay bardağı su

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Tabanı için bisküvileri rondoda un haline getirin. Bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın, kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırıp ovalayın. Donması için yaptığınız tabanı buzluğa koyun ve 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını ve sarılarını peynirli karışımdan ayırın. Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı toz şekeri eriyene kadar çırpın. Eriyen şekerin üzerine labne ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Başka bir kapta yumurta aklarını 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek krema haline getirin. Yumurta aklarına un ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. İki karışımı bir kaşık yardımıyla birbirine ekleyin ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-45 dakika pişirin. Fırının kapağını açın ve pişen cheesecake soğumaya bırakın. Sos için kabak, su, şeker ve tarçını bir tencereye alın. Kabağı yumuşayana kadar pişirin. Pişen karışımı püre haline getirin, soğutun ve pişmiş cheesecake’in üzerine dökün. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın