kabak çiçeği yapımı,
Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağına koyun.
Yıkanmış ve ayıklanmış pirinç ve kuş üzümü (varsa fıstık) ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
Sarımsağı ekleyin. Doğranmış domatesleri ve ince doğranmış sebzeleri ve baharatlarınızı ekleyin.
Yaklaşık 10 dk. Bir süre ısıtın, bir yere alın ve soğumasını bekleyin.
Kabak çiçeklerini yıkayıp yıkayın, ters çevirin ve süzülmesine izin verin.
Hamurunuz soğuyunca her bir kabak çiçeğinin içine birer çay kaşığı koyun, çiçeğin üst kısmına sarın ve saksıya koyun.
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir su bardağı kadar suyu tencerenizdeki malzemelerin üzerine dökün.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Yanında ılık ya da yoğurt servis edebilirsiniz.
Kabak çiçeği dolmamız hazır.
Kabak Çiçekleri hazır bir şeyler ekleyin.
Herşey gönlünce olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]