Merhaba sevgili arkadaşım,
Farklı tatlar denemek her zaman iyidir. Daha önce bal kabağı kek tarifimde sizlerle balkabağı tariflerini paylaşacağımdan bahsetmiştim. Bu tariflerden ilki balkabağı çorbası, bu çorba daha çok krema ile yapılıyor ama ben servis ederken içine krema karıştırmaktansa biraz krema kullanmayı tercih ediyorum.
Çorbayı yaparken ben cupcake için yaptığım haşlanmış kabağı kullandım ama siz kabağı çiğ de kullanabilirsiniz. Çiğ olarak kullanacaksanız doğradığınız diğer malzemelerle birlikte kavurmanız gerekiyor.
Bu tarif için buzlukta kalan son bardak suyu kullandım 🙂 Bu tarifi dilerseniz dana veya tavuk suyu yaparak deneyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak çorbası tarifi malzemeleri
- 250 gr kabak 1 orta boy havuç 1 orta boy soğan 1 orta boy patates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı et suyu 5 su bardağı sıcak su tuz, karabiber ve muskat
Balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
Kabak, havuç, soğan ve patatesleri aynı büyüklükte doğrayın. (Kabak benim gibi haşlanırsa doğramanıza gerek yok.) Zeytinyağını ve doğranmış malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte 5 dakika soteleyin. (Haşlanmış balkabağı veya kabak püresi kullanıyorsanız soğan, patates ve havucu 3-4 dakika soteleyin, ardından kabağı ekleyin ve kabak tamamen ezilene kadar 2 dakika soteleyin.) Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca. Tencereye et suyu ve suyu ekleyin, tat vermesi için tuz ve baharatları ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]