Kabak Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ms gibi sağlıklı ve lezzetli bir çorba. Hazır ürünlere olan güvenin giderek azaldığı bu günlerde taze sebzelerden yapılan çorbalar oldukça revaçta. Her zaman olduğu gibi pratik tarifimi karşılayan kabak çorbam sofralarınızın vazgeçilmezlerinden biri olacak.

Onlara ne tür bir çorba yaptığınızı söylediğinizde bazıları hapşırabilir. Bence tadına baktıktan sonra kimseye söylemeyin ve yorumların tadını çıkarın. Mesela en son pişirdiğimde eşim mercimek çorbasının harika olduğunu söylemişti ama balkabağı çorbası olduğunu öğrenince büsbütün şaşırmıştı :))

Un, süt, dereotu ekleyerek farklı bir lezzet katarak bu çorbayı deneyebilirsiniz.

Pazartesi günü harika bir kampanya başlatıyoruz, size sürpriz bir hediyem var. Yine tarifinizi gönderecek ve hediyelerinizi evinize götüreceksiniz. Tariflerinizi hazırlamaya başlayın ve ısrarla pazartesiyi bekleyin, ben de size bunu söylüyorum 🙂

herkes için sevgi…

Kabak çorbası tarifi malzemeleri

    3 orta boy kabak 1 orta boy patates 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy havuç 1 litre sıcak su (sosu için de kullanılabilir) Zeytinyağı Tuz ve arzu edilen baharatlar İsteğe göre et suyu

Balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tüm sebzeleri soyun ve küpler halinde kesin. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyin ve orta ateşte 4-5 dakika soteleyin. Suyu ekleyin ve sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Az gelirse üzerine su ekleyebilirsiniz.) Yumuşayan sebzeleri tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Sıcak servis yapın ve tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın