Yaz sebzelerinden kabak çorbalarına, atıştırmalıklardan salatalara ve kızarmış yiyeceklere kadar birçok yönden sevilir ve yenir. Özellikle bağırsakları ağır olanlar ve diyet yapanlar için uygundur. Çok fazla gücü ve özelliği var. Kanserde bağışıklık sistemini güçlendirir, çoğalmasına izin vermez.
Sarımsaklı yoğurtla çok iyi giden kabak kızartmasını sunum ve lezzet açısından mutlaka deneyin.
Yoğurtlu Kabak Sarma Tarifi için öncelikle kabakları kabuklarını soymadan iyice yıkayıp uçlarını kesiyoruz. Uzun kesin, çok kalın değil. Biraz bekletip kurumaya bırakıyoruz. Kuru ise, yağı emmez.
Tavaya bol sıvı yağ koyup uzun dilimleri bozmadan pişirin. Kağıt üzerinde daha fazla yağ almalarını bekliyoruz. Dilimlerin üzerine tuz serpiyoruz. Normal yoğurt sıvı olacağı için donmuş yoğurt ile hazırlıyoruz.
Sarımsakları bir kasede karıştırılmamış yoğurtta ezin. Birkaç dereotu dalı kestik. Daha fazla tuz ekleyin ve karıştırın. Her parçaya birer kaşık koyup rulo şeklinde sarıyoruz. En son yoğurdu koyarsanız açılmaz.
Üstte olması için açık bir sıra koyuyoruz. Bisküvilerin üstlerini kalan yoğurtla kaplayın.
Et yemeklerinin yanında veya meze olarak servis ediyoruz.
Kabak Manga ve Yoğurt hazır.
Kızartmayı sevmeyenler bütün olarak haşlayıp uzun parçalar alıp yoğurda sarabilir. Bu şekilde sararsanız zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]