Kabak poleni nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 7 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Kabağı, Kabak Poleni, Kabak Yemeği, Pratik Yemek, Zeytinyağlı Kabak, Tarifleriniz
Çıkış tarihi: 09-18-2008
4 5 5 1
Bingo’nun cana yakın annesinin sevgili meslektaşım için yaptığı kabak yemeğine bayıldım. Gücüm bu lezzetli yemeği işe getirdi, bu yüzden fırsatı kaçırmadım ve hemen fotoğraflarını çektim.
Tam damak tadıma göre yeşillik ve zeytinyağı dolu. Bu yemeğe kabak poleni dedikleri için adını değiştirmeden yayınlıyorum. Ellerine sağlık Gürsel Teyze, en kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle. Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak poleni tarifi malzemeleri
- 5-6 adet kabak 2 adet orta boy soğan 2 adet domates 1 çay bardağı zeytinyağı Dereotu, maydanoz, taze veya kuru nane ½ su bardağı pirinç kahvesi 2 adet küp şeker 1 – 1,5 su bardağı tuz Sıcak su
yapılışı:
Soğan ve domateslerin kabukları soyulur ve yemeklik doğranır. Kabak önce soyulur ve enlemesine kesilir, ardından her dilim ortadan ikiye bölünür. Tencereye soğanları alıp sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun ve domatesleri ekleyin. Kabağı ekleyin ve karıştırın. Pirinci ekleyin ve 2-3 kez karıştırın. Üzerine sıcak su ilave edip 20-25 dakika pişirin. fazla pişmiş Taze dereotu, maydanoz, taze veya kuru nane eklenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]