medyauzmani.com

Kabak Tarifleri – Tariflerim

Bu lezzetli Kabak Dolması Tarifi için malzemeleri hazırlamaya başlayalım.

Pirincimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz.

Süzülen pirinci büyük bir kaseye alıp küp küp doğradığımız soğanı ezdiğimiz ince doğranmış domates, nane ve maydanozu, sarımsağı ilave ediyoruz.

Ardından domates, biber salçası, karabiber, tuz, kekik, kimyon, nar suyu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra kabakları yıkayıp ortadan ikiye kesin.

Kesici aletler yardımıyla iç kısmı dikkatlice oyuyoruz.

Dilerseniz kazımak için yapıyoruz.

Hazırladığımız çamurdan bir kaşık yardımıyla kabakların içini dolduruyoruz ve küçük parçalara ayırdığımız domateslerle ağzını kapatıyoruz.

Kabaklar bitene kadar bu işlemi yapıp direkt uygun tencereye diziyoruz.

Kabakların yarısına su ve 1/2 su bardağı sıvı yağ ekleyip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın