Eskiden rahmetli babaannem o günün arifesinde kabak tatlısı ya da bol fındıklı kadayıf yapardı. Bu bayram kabak şekerini çok özlediğim ve ailecek çok sevdiğimiz için yapmaya karar verdim. Özellikle annem ve babam tatlıları çok severdi..
Dünyanın en kolay ve en lezzetli tatlılarından biri balkabağı şekeri…
Gelelim kabak tatlısı yapmanın püf noktalarına…
Kabağı kendiniz soyacaksanız çok derine inmemeye dikkat edin. Bıçak yerine meyve soyucu kullanırsanız işiniz daha kolay olacaktır.
Şekeri ayarlamak için aldığınız kabak miktarının yaklaşık yarısını kullanın (örn. 1 kg başına 400 gr).
Derin, dar bir kase yerine sığ fakat daha geniş bir kaseyi (düşük perdeli bir kase gibi) tercih ederseniz işiniz daha kolay olacaktır.
En az 4-5 saat önceden şekere buladığınız kabakları kendi suyunda pişirin.
Önemli olan dağılmaması için kısık ateşte pişirmek.
Mikrodalga Balkabağı Tatlısı ve Tahinli Kabak Tatlımıza göz atmayı unutmayın…
Tarifin video açıklaması:
Not: Kabak cinsine göre pişme süresi değişebilir, 25-30 dakika sonra çatal batırarak yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak tatlısı tarifi malzemeleri
- 1 kg soyulmuş kabak 2 su bardağı toz şeker (400 gr) 1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz
Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Soyulmuş kabağı 3-4 cm aralıklarla dilimler halinde kesin. Büyük bir çelik tencereye kabak dilimlerini yan yana koyun ve üzerini kapatacak kadar şeker ekleyin. Tencereniz dar ise 1 kat kabak 1 kat şeker dizerek tüm malzemeleri bitirin. Kabın suyunu çekmesi ve şekerin erimesi için tencerenin kapağını kapatın ve en az 4 saat, mümkünse geceden oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün tencereyi (büyük tencere kullanıyorsanız küçük ocağa) ocağa koyun. Yumuşayana ve şurup hafifçe kalınlaşana kadar 50-55 dakika pişirin. Pişen tatlı soğuyunca servis tabaklarına alıp üzerine şerbeti gezdirin ve cevizle servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]