medyauzmani.com

Kabak (Tikvenik) – En Sevdiğim Yemek

Kabak (Tikvenik) Tarifi, Kabak (Tikvenik) Turtası Nasıl Yapılır?

İlk olarak balkabağı kaba bir rende ile rendelenir.

Uygun bir tavada bir kaşık yağ ve şekerle beş dakika pişirin. kadar kızartılır. Kavrulan kabaklara kıyılmış ceviz ve son olarak tarçın eklenir, karıştırılır ve kaplanır.

Milföy hamurlarından bir tanesi işin altına yerleştirilir.

Üzerine bir kaşık sıvı yağ/erimiş tereyağ dökülür ve her yere yayılır.

Kabak çamurunun ucuna konur ve hamurun ortasına rulo gibi sarılır ve ortadan ikiye kesilir.

Malzeme hamurun diğer tarafına yerleştirilir ve sarılır.

Not: Hamurun ekstra kalın olmasını istiyorsanız ortadan ikiye kesmeden tüm yufkayı rulo gibi sarabilirsiniz.

Tüm yufkalar bitene kadar işlem devam eder.

Milföy hamuru şeklinde açılan yufka hafif yağlanmış veya yağlanmış tepsiye dizilir. Birkaç yemek kaşığı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağını dökün, yumurta sarısı ile karıştırın ve 180°C fırında pişirin.

Fırından çıkan yufkanın üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Not: Elimde çok fazla balkabağı baharatı olduğu için tuzu kırmak için bir pasta kalıbı kullandım ve daha hafif olması için diğer malzemelerle karıştırdım. Dilerseniz tuzlu kabak kullanabilir, hazırlarken kabakları kavurarak yapabilir ya da çiğ hamur haline getirebilirsiniz. Aralarında ve üstünde farklı çamurlar da hazırlayabilirsiniz.

Kabak Turtası (Tikvenik) hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın