Merhaba sevgili arkadaşım,
Zeytinyağlılar sofralarda boy göstermeye başlayınca yazın geldiğine çok seviniyorum 🙂 Pek çok sebzenin mevsimi gelmese de zamanında yenen tarla sebzelerinin lezzetini bulmanın imkanı yok. Bir düşünün, sarımsak, domates ve kabak tadı mükemmel olan bir yemek bozulabilir mi? Yani basit teknikler kullansanız bile malzemelerinizin iyi olması gerekiyor.
Geçen hafta pazarda taze sarımsak ve sütlü kabak görünce hemen aldım. Benim işim akşamları çok zaman almayan pratik bir zeytinyağı yemeği hazırlamak çünkü tencerelerde yemek pişirmek her zaman diğerlerinden daha az çaba gerektirir. Ayrıca ertesi gün zeytinyağından daha lezzetli olduğu için ertesi günkü yükü de biraz azaltır.
Ben çok sarımsak kullandım ama siz damak zevkinize göre azaltabilirsiniz. Ben soğanla birlikte kullandığım sarımsağın yarısını da soteledim, kalan yarısını daha sonra ekleyerek güzel, çıtır bir tat kattım. Yemeğin lezzetini biraz artırmak için bu taktiği kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak tarifi malzemeleri
- 4 adet orta boy kabak 1 adet orta boy soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı pirinç 5-6 yemek kaşığı tuz zeytinyağı 2 su bardağı su (sıcak) süslemek için dereotu
Kabak yemeği tarifi nasıl yapılır?
Soğanı doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Kabağı yıkayın, saplarını ve uçlarını kesin. Bir çatal kullanarak, kabağı uzunlamasına alın ve büyük daireler halinde kesin. Domatesleri iri iri doğrayın. Tavaya zeytinyağı, tuz, soğan ve sarımsağın yarısını ekleyin ve karıştırın. Soğan pembeleşmeye başlayınca domates ve kabakları ekleyip 1 dakika soteleyin. Kabağı, pirinci, kalan sarımsağı ve 2 çay bardağı suyu ekleyerek karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeğin üzerine dereotu serpip, sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]