10 dakika. Hazırlanma zamanı
Bu kabak yemeği, yiyeceğiniz en hafif öğünlerden biri olacak. Zeytinyağlı kabak tarifi hafif, lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Tarifin ayrıca küçük bir bonusu var. Kabak dışındaki malzemeleri ikiye katlayarak hazırlarsanız yemek çok sulu olacaktır. Dilerseniz bu ekstra suyu pirinç pilavı pişerken yemek için kullanabilirsiniz. Kabak ve pirinç pilavını yan yana koyup servis ettiğinizde yemeğin rengine ve lezzetine bayılacaksınız. Gelelim zeytinyağlı kabak yemeği tarifine. Ben sadece balkabağı yemeği yapacağınızı düşünerek malzemeleri veriyorum. Dilerseniz pilavda kullanılacak malzemeleri artırabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Dersler
- 5-6 kabak
- 3 domates
- 2 orta boy soğan
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- üstüne dereotu
Zeytinyağlı kabak tarifi
1. Kabağı yıkayın ve boyuna ikiye bölün, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve orta büyüklükte parçalar halinde kesin.
2. Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile bir tencereye koyun.
3. Soğanları yumuşayana ve rengi dönene kadar kavurun.
4. Doğranmış kabakları soğanların üzerine atın ve 2-3 dakika kızartın.
5. Domatesleri yıkayıp soyun ve küçük parçalar halinde kesin.
6. Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler suyunu bırakana kadar 10 dakika kısık ateşte pişirin.
7. Domatesler suyunu saldığında 1 su bardağı sıcak suda erittiğiniz salçayı tencereye ekleyin ve mamayı karıştırın.
8. Tuz ve şeker ekleyin, tekrar karıştırın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin.
9. Kabak pişince ocağı kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin.
10. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]