Merhaba sevgili arkadaşım,
Bulgur pilavına bayılırım. Genelde kızıma fazladan sebze ve bakliyat yedirmek için fazladan yaparım 🙂 Bu bazen mantarlarda, karışık mezelerde veya yeşil mercimek, nohut gibi baklagillerde olur. Kabak bulgur pilavının yanına mutlaka iyi gider. Hala denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Bu pilav için rendelenmiş domates veya ev yapımı domates sosu kullanıyorum. Domates sosu tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Kavanozla uğraşmanıza gerek yok, soğuyunca kırıp buzluğa atmanız yeterli.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak ve bulgur pilavı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 orta boy kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı domates sosu 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kabak 4 su bardağı sıcak su Tuz ve karabiber
yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Kabağı küçük küpler halinde kesin. Tavaya soğan ve sarımsağı alıp sıvı yağı ekleyip kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca salçayı ekleyip soteleyin. Kabağı ekleyin, kızartın ve bulguru ekleyin. Domates salçası, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın, suyunu çeken pirinci ocaktan alın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]