İncir, hem taze hem de kuru haliyle sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Ancak, karamelize edildiğinde bu meyve, bambaşka bir boyuta taşınır.
Yavaşça pişirilen incirin kendi şekeri, incirin dış katmanını saran bir koruyucu tabaka oluşturur, iç kısmı ise yumuşak ve sulu kalır.
Bu tatlılığı dengeleyen en nefis şey ise 1 dilim beyaz peynir benim için. Peynir ve incir aşkının ortaya çıkardığı sonuç gerçekten muazzam. Az malzemeyle minimum yağ kullanarak yapıcak en harika incirli tarife hazır mısınız 🙂
Bu arada incirli farklı tarifler arayanlar için malzemeye göre arama kısmını ziyaret etmeyi unutmayın 🙂
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Karamelize İncirli Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
-
6-7 adet olgun incir
1 avuç ceviz içi
Toz tarçın
Bal
1 adet taze yufka
4 ince parça beyaz peynir
Tereyağı
Karamelize İncirli Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Yufkayı, 4 adet üçgen oluşturacak şekilde artı biçiminde kesin.
Erittiğiniz tereyağını yufkaya sürün ve bir parça beyaz peynir koyarak katlayın.
Tavayı fırça ile çok hafif yağlayın ve yufkaları önlü arkalı 2-3 dakika pişirip servis tabağına alın.
Ortadan ikiye böldüğünüz incirleri tavaya alın ve kısık ateşte karamelize olmaya bırakın.
Hafifçe karamelize olan incirleri çevirin, tarçın ve ceviz ekleyin.
İsteğe göre bir tur daha dikkatlice çevirip bal ile lezzetlendirin ve ocaktan alın.
Böreklerin üstüne paylaştırın, biraz bal gezdirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]