llk defa geçtiğimiz hafta komşularımızın kahvaltı davetiyle tanıştım bu nefis tarifle. Aslen bir muhacir yemeğiymiş. Bazıları mısır ve buğday unu karışımıyla bazıları ise sadece mısır unuyla hazırlıyor. Olmazsa olmazı ise pırasa…
Pırasayı tuzla ovarak yumuşattığımız için ekstra pişirmeye gerek yok ama sonradan ekleyeceğiniz tuz miktarına dikkat edin.
Evdeki yeşillikler, lor peyniri ve farklı baharatlarla lezzetine lezzet katabilirsiniz. Unutmayın pişirdikten sonra 1 gece bekleyip iyice çekerse çok daha lezzetli oluyor…
Yine buna benzer bir Muğla yemeği var. Çaykama tarifinin linkini de sizler için buraya bırakıyorum.
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Karmaca Tarifi Tarifi İçin Malzemeler
-
2 adet ort boy yumurta
500 gr pırasa
çeyrek demet maydanoz
çeyrek demet dereotu
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
tuz, zerdeçal, karabiber, kırmızı toz biber, sumak
yarım su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
Karmaca Tarifi Tarifi Nasıl Yapılır?
Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın. Derin bir kap içinde tuzla ovun, suyunu salıp yumuşaması için kenara alın.
Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıp üstüne ekleyin.
Yumurta, yoğurt, zeytinyağını iyice karıştırın. Baharatları ve kabartma tozunu da ekledikten sonra doğradığınız malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına alın üstüne çörekotu serpin.
180 derece önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
Pişen karmacayı 15-20 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]