medyauzmani.com

Karnabahar turşusu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sizlerle turşu tarifi paylaşmayalı uzun zaman oldu. Son zamanlarda en sevdiğim tariflerden biri olan lahana turşusundan sonra kış aylarına çok yakışan lahana turşusunu sizlerle paylaşamayacağım. Bu turşu da diğer tarifimdeki gibi çabuk pişiyor.

Geçtiğimiz aylarda bir etkinliğe 3 kilo verdiğimizde herkesin hayranlığını kazandık. Çabuk olgunlaştığı ve çıtırlığını koruduğu için çok faydalıdır. Karnabaharın rengini değiştirecek havuç vs ekliyorum. Ben malzeme eklemiyorum. Sarımsak, kişniş ve dereotu aromayı yoğunlaştırmak için yeterlidir.

Turşu yapımı ile ilgili sorularınız için Turşu Yapımının Püf Noktaları yazımı okuyabilirsiniz. Ayrıca Turşu Suyu Ölçüleri isimli makaleme de göz atabilirsiniz.

Aşk…

karnabahar turşusu tarifi malzemeler

    1,5 litre kaynamış sıcak su (içme suyu) 1 parmak eksik 1 su bardağı elma sirkesi 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (kaba tuz) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 yemek kaşığı toz şeker 1,5 kilo karnabahar 5-6 iri karanfil 2 yemek kaşığı sarımsak, kişniş, yarım dereotu tohumu, 3 litrelik cam kavanoz

Karnabahar turşusu tarifi nasıl yapılır?

Turşu suyu için kaynayan su, tuz, limon tuzu, toz şeker ve sirkeyi bir kapta malzemeler eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın. Karnabaharı parçalara ayırın. Büyük parçalar bıçakla ikiye bölünerek bol suda yıkanır. Karnabahar parçalarını yıkayıp kuruladığınız kavanoza doldurun. Soyulmuş sarımsak ekleyin. Kişniş tohumları ekleyin. Soğuyan suyu kavanoza doldurun. Üzerine yıkadığınız dereotu demetinin yarısını koyun ve bastırın. Kavanozu sıkıca kapatın. Turşu oda sıcaklığında 7 ile 10 gün arasında servise hazır hale gelir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın