medyauzmani.com

Milföylü pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yılbaşına sayılı günler kala kalabalık sofralar için tarifler aramaya başladı. Ana yemek olarak genellikle kavrulmuş hindi veya tavuk tercih edilir. Tavuk güzel ama onu ne yapsam diye düşünenlere önerim milföyde pilav. Zarif duruşu ve harika lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacağına eminim.

Tarifi hazırlarken bazı püf noktalara uymanız gerekiyor. Birincisi, puf böreğinin ne çok donmuş ne de çok çözülmüş olmasıdır. Çok mat olursa dokumaya çalışırken kırılır. Çok yumuşak olursa birbirine yapışacağı için örülmesi ve deforme olması zor olacaktır.

Ana yemek et olduğu için pilavda et kullanmadım, lezzetini arttırmak için tavuk suyu ekledim. Ben 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı tavuk suyu kullanıyorum. Ben de özellikle etsiz çorbalarda ve doyurucu güveçlerde bu taktiği kullanıyorum. Sığır eti ve tavuk suyu, hem pratik hem de besleyici olduğu için cankurtarandır.

Aşağıdaki linklere tıklayarak evde et, sebze veya tavuk suyu hazırlamayı öğrenebilirsiniz.

Et suyu yap, tavuk suyu yap, sebze suyu yap

Bildiğiniz gibi pirinç pilavı için standart ölçü 1 bardak porsiyona 1,5 bardak sudur. Bu işlem milföyde hazırlayacağınız pilav için de geçerlidir. Önemli olan pirincin dinlenmesi ve kendini çekmesidir.

Aşk…

Pirinçli puf böreği tarifi için malzemeler

    1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 su bardağı konserve baharat tuzu 1,5 su bardağı sıcak su

Puf böreği hazırlamak için:

    1 yumurta sarısı 1 paket milföy (20 adet)

Pankek pilavı tarifi nasıl yapılır?

Pilav tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve eritin. Pirinci su kuyusunda bekleterek süzdükten sonra tencereye ilave edin. Karıştırıp 4-5 dakika kavurun, tuz ve suyu ilave edip orta ateşte pirinci pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz, dereotu ve süzdüğünüz garnitürleri ekleyin, karıştırın ve kenara alın. Milföyün yarısı donmuş haldeyken uzunlamasına 9 parçaya bölün (miftaları ayırmayın, kare değil uzun dikdörtgenler olmalı). Resimdeki gibi bir üst ve bir alt yaparak parçaları birleştirin. Orta boy bir sufle kabını yağlayın ve hazırladığınız hasır örgünün içine turta hamurunu kenarları dışarıda kalacak şekilde dizin. İçine bir yemek kaşığı ile pilavı koyun ve kalan milföy hamurunu pilavın üzerine kapatın. Kaseden çıkardığınız milföylü pilavı tereyağlı fırın tepsisine yerleştirin. 190 derece fırında altı pişip üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın