Kavrulmuş Diken (Melocan) – En Sevdiğim Yemek

Kavrulmuş Diken Tarifi (Melocan),

Dikenlerin uçlarını güzelce yıkayıp tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip 20 – 25 dakika pişiriyoruz.

Yemeklik otlarımızı bıçak yardımıyla kesiyoruz. Tavaya yağ ekleyin.

Soğanı küpler halinde kesin.

Soğanı ve yağı koyup domatesi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra doğranmış otları ve tuzu ilave ediyoruz.

Tereyağı ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Thorn Tip (Melocan) kavurma makinesi hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın