Kavrulmuş domates çorbası

Közlenmiş domates çorbası tarifi malzemeleri

  • 6 domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su
  • Sebze yağı
Közlenmiş domates çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Domatesleri dörde bölüp fırın tepsisine dizin.
  2. Sarımsakların kabuklarını soyalım.
  3. Soğanları da aynı şekilde tepsiye koyalım.
  4. Fırını 200 derecede açalım. Merdivenleri koyalım. Domatesleri 20 dakika kaynamaya bırakın.
  5. Tencereyi ocağa koyalım, altını kısalım, içine unu atalım, iyice kavuralım ve rengi koyulaşana kadar kavuralım. Daha sonra içine yağı ekleyin.
  6. Fırında pişen domateslerin kabuklarını soyup soğan ve sarımsakla birlikte iyice rondonun içine çekelim.
  7. Kızarmış unun içine domatesleri dökelim.
  8. İki kez kızartın, ardından su, karabiber ve tuz ekleyin.
  9. Kaynayana kadar kaynatalım, suyunun kıvamı iyiyse afiyetle yiyebilirsiniz.

Közlenmiş domates çorbası tarifi

Közlenmiş domates çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın