Kavrulmuş Kabak Nasıl Yapılır – Tariflerim

Kızarmış Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayın ve küçük küpler halinde kesin. Kabağın içi çok yumuşaksa ve çekirdekliyse, parçayı çıkarın ve sadece sert kısmı kesin.

Soğan ve sarımsak serpin. Bir tavaya soğan ve sarımsağı sıvı yağ ile birlikte alıp kısık ateşte kavuralım.

Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar hızlıca karıştırın. Kabak ekleyin ve iyice karıştırın. Kabak suyunu hızla salana kadar yüksek ateşte hızlıca pişirmeye devam edelim.

Domatesleri küçük küpler halinde kesin. Süzülen kabakların üzerine domatesleri ekleyip karıştıralım. Kabak tamamen yumuşayıp suyu azaldığında ocaktan alabiliriz. Fırından çıkardığınız yemeği 15 dakika dinlendirin.

Bu sırada sarımsağı soyup ezin, dövülmüş sarımsağı ve tuzu çırptığınız yoğurda ekleyip karıştırın.

Çorba hazır olduğunda yemeği ister sıcak, ister sade, isterseniz de ısıtıp üzerine yoğurtlu sarımsaklı sosu döküp taze sebzelerle servis edebilirsiniz. Tere bu yemeğin yanına çok yakışıyor, özellikle bulabilirseniz tere ile hazırlayabileceğiniz turp salatası ile birlikte yemenizde fayda var.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın