medyauzmani.com

Kavrulmuş Kombi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yapılışı yöreden yöreye farklılık gösteren tariflerden biri de kömbedir. Dürüst olmak gerekirse, bunun gibi bir tost versiyonunu hiç tanımadım. Daha önce kombin baharatları ile kurabiye yapmıştım ve çok beğenmiştik. Ramazan tarifleri hazırlarken beyin fırtınası sonucu bu tarife karar verdik ve sonuç inanılmaz lezzetli oldu.

Zaten kendi ellerinizle pişirdiğiniz ekmeğiniz ve kavurmanız varsa sonuç asla kötü olmaz 🙂

Bir bakıma kendi pişirdiğiniz ekmeklerden yapılan kruton dolgulu ekmek de diyebiliriz. Bu tarifi denedikten sonra sanırım dolma yapmanın zamanı geldi. Henüz et mi tavuk mu karar veremedim ama sıcak ekmek üstüne bol soslu böyle lezzetler her zaman iştahımı kabartır.

Bu arada Instagram yarışması ikinci haftasına girdi. Geçen haftanın kazananları açıklandıktan sonra yeni haftaya başlıyoruz. Ayrıntıları burada bulabilirsiniz.

Ben tarifi porsiyonlu yapmayı tercih ettim ama siz hamurun tamamını tepsiye yayıp pişirdikten sonra içini hazırlayıp ortadan bütün olarak servis edebilirsiniz.

Aşk…

Kavurmalı kombi tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    1 paket beyaz ekşi mayalı pakmaya ekmek karışımı 500g un 2 tk tuz 300ml su (ılık) 1 yumurta sarısı (üstü için)

Servis için:

    200 gr 2 diş kavrulmuş sarımsak 1 su bardağı yoğurt 50 gr tereyağı (eritilmiş)

Kavurmalı kombi tarifi nasıl hazırlanır?

Unu karıştırma kabına alıp beyaz mayalı ekmek harcını ekleyip karıştırıyoruz ve tuzu ekliyoruz. Ilık suyu azar azar ekleyerek ele ve kaseye yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru nazikçe yoğurun, gazını alın ve 6 beze bölün. Bezeyi yağlanmış tepsiye alın ve bastırarak düzleştirin. Elinizi yağlayıp kenarlarından birer santim kalacak şekilde parmaklarınızla bastırarak yuvarlak yapın. Yumurta sarısını ekmek hamuruna sürün. Pişen köfteleri önceden 210 derecede ısıtılmış fırında alttan ve üstten kızarana kadar pişirin. Pişmiş kimchiyi soğumaya bırakın. Ortada bıraktığınız çukuru açıp ekmeğin içini çıkarın. Ekmek kırıntılarını küçük parçalara ayırın. Tavada rostoyu kızdırın, yağını salınca parçalara ayırdığınız galeta ununu ekleyin ve bir iki kez karıştırın. Kızarmış dolguyu tavadan ekmeğe bölün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıcak tereyağı gezdirilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın