Kestane pilavı – pilav dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Geçen hafta Sherlock Holmes’un ön gösterimine davet edildik. Filmi merakla izledik. Robert Downey Jr. ve Jude Law’un oyunculukları, kurgusu ve filmin yüzyıl dönümü havası gerçekten çok iyiydi. Aksiyonun yanı sıra komedi unsurları da içeriyor. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

Kestaneli pilav tarifini yılbaşından beri sizlerle paylaşacağım ama vaktim olmadı. İlk pilavda kuş üzümü ve kuru üzüm kullanmadım. İkinci pilavda daha renkli ve lezzetli olsun diye onları da eklemek istedim. Bu tam olarak istediğim şeydi 🙂

kestane pirinci

Ciğer seviyorsanız küçük parçalara ayırıp kavurduğunuz ciğer de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bu miktardaki pilavı hindi veya tavuğun içini doldurabilirsiniz. Kestaneleri kesip 220 derece fırında pişirip sıcakken kabuklarını soyuyoruz ki daha kolay soyulsun.

kestane pirinci

Kestane dolması tarifi için malzemeler

    2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 baş soğan 1,5-2 su bardağı soyulmuş, pişmiş ve fırında sökülmüş kestane 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı tereyağı tuz kuru nane karabiber

Pirinç dolgulu kestane pilavı nasıl hazırlanır, tarifi?

İki su bardağı pirinci az suda yıkayıp yarım saat kadar ılık suda bekletip süzün. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın, bir tavaya tereyağını koyup kızdırın, önce soğanı içine koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Kestaneleri pembe soğanın üzerine atın ve hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Kestaneler pembeleşince çam fıstığını ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Süzülmüş pirinci ekleyin ve kuş üzümü ekleyin. Pirinç yarı saydam hale gelene kadar orta ateşte kızartın. Daha önce kaynatılmış sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 kez karıştırın. Pilavın üst kısmı suyunu çekene kadar yüksek ateşte, ardından suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınız pirinci 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın