Kıyma ile Kabak ve Biber Dolması – En Sevdiğim Yemekler

Huzur ve sağlık dolu bir hafta olsun 💐

En ünlü Türk yemeklerinden biri olan biber ve kabak turşusu. Zeytinyağı ve kıyma lezzetlidir ve yemek olarak sevilir.

Tek başına dolmalık biberle yapabilir, kabak ile karıştırabilirsiniz. Bu arada biraz da dolmalık biber ekledim.

Biberin altında ne olduğuna göre dişi ve erkek vardır. 3 tomurcuklu erkek sert, çekirdeksiz ve acıdır. Kızartmak için uygundurlar. 4 çıkıntılı dişidir, sıvı mamaya uygundur. Kabuk ince, kalın ve ağrısızdır. Saksı dibinde iyi yetişir.

Gelelim sırrına.

Biberlerin sapını çıkarıp içini temizleyip yıkıyoruz.

Kabakların kabuklarını kabak kesici ile siliyoruz. İyi bir tutum sergileyin.

Orta kısmını içteki kıymanın içine girecek kadar tohumla kesiyoruz.

Ortaya çıkanları atmayın, mucver yapmak için kullanabilirsiniz.

Biberleri biraz sıcak suda bekletin, yeşillik suyu kaseden çıkmıyor.

Doldurmak için, soğanı, domatesi, pirinci yıkayın, kıyma, karabiber, tuz, biraz yağ ekleyin ve yoğurun. Kabağı biberle ovalayın. Ağzına kadar doldurmayın, pirinç ekşi olur.

Domatesleri iri küpler halinde kesip ağızlarını kapak gibi kapatıyoruz.

Bir tencereye bir çorba kaşığı domates salçası koyun ve biraz su ile örtün. İç harcını yapıyoruz.

Suyu, şeylerin burnundan iki parmak kadar düşük sıcaklıkta koyuyoruz.

Tuz ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın