Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu ay balkabağı tariflerini ikiye katladım sanırım 🙂 Hiç bekletmeden balkabağı tatlısıyla başladık ve tatlılar için kabak püresiyle devam ettik. Son olarak bu püreden lezzetli bir kavanoz kek ve cheesecake hazırladık. Cebinde 4 tarif 🙂
Kabak püresi tarifinden sonra Instagram takipçilerimin yaptığı yorumlarda kabak kızartmasının da çok lezzetli bir tarif olduğunu okudum. Tabi ki ilk fırsatta denemek için not aldım. Daha önce etle birlikte yediğim balkabağının sarımsaklı yoğurtla da çok lezzetli olacağını düşünüyorum.
Şunu söyleyeyim, uzun zamandır böyle lezzetli bir şey yememiştim. İçerdiği şeker sayesinde havuç gibi pişmesi ve karamelleşmesi kolaydır. Sonuç harika. Beğenmedim diyenin önüne koysam havuç zannedip yer 🙂
Bu tarifi yaparken kabakları ezmemeye dikkat edin. Pişirirken içi çok yumuşak oluyor. Bir tanesini tadabilir ve kıvamını görmek için ara sıra kenara koyabilirsiniz.
Maskat nedir? Merak edenler için linke tıklamayı unutmayın.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kızarmış Kabak Tarifi Malzemeler
- 500 gr kabak 1 orta boy soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Sote kabak tarifi nasıl yapılır?
Soyulmuş kabakları bıçakla küpler halinde kesin. Soğanı ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya zeytinyağını ve soğanı alın. Biraz tuz ekleyin ve yarı saydam olana kadar kızartın. Balkabağını tavaya ekleyin. Kabak yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Pişen muhallebiyi servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Yoğurdu ezilmiş sarımsakla iyice karıştırın. Soğuyan kabakların üzerine yoğurdu ekleyin. Arzu ederseniz az önce kızdırdığınız zeytinyağını üzerine biraz toz kırmızıbiber gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]