Tüm ekipmanlar detaylı bir şekilde temizlenir. Soğanlar doğranır, içindekiler listesindeki malzemeler yağda kavrulur.
Doğranmış havuçları ekleyip 10 dakika kavurun, ardından yağı süzün (bu yağı çöpe atmayacağız, diğer malzemeler kızarınca kullanacağız) ve bir kenarda bekletin.
Patlıcan, domates, biber közlenir. Soğuk suya tuz atılır, kızartılan patlıcan ve biberler suya ilave edilir ve kabukları soyulduktan sonra kıyma makinesinden geçirilir;
Domatesler yıkanıp kıyma makinesinden geçirilir (ama domatesleri suya koymadan kabukları soyulur) ve son olarak kavrulmuş soğan ve havuçlar da kıyma makinesinden geçirilir.
Kıyma makinesinden geçen tüm malzemeler geniş bir tencereye konur, kenara ayırdığımız yağ ilave edilir, ocağa alınır ve tadına göre tuz ilave edilir ve 1,5 derecede pişirilir.
Videoda gördüğünüz malzeme listesi 3 katı kullanıldığı için pişmesi uzun sürüyor. Ama benim yazdığım malzeme listesini hazırladığınızda pişme süresi 30-40 dakika arasında oluyor.
Evet, zor ama doyamazsın.
Planlayanlar için kolay ❤️🌹
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]