Merhaba sevgili arkadaşım,
Nohut, bezelye ve köfte (özellikle çocuğumuz olduktan sonra) buzdolabımızın eksik etmediği şeyler 🙂 Özellikle çorbalara ekleyerek besin değerlerini artırmaya ve daha doyurucu hale getirmeye çalışıyorum.
Yayla çorbasını sevmeyen yoktur sanırım. Bizim evde genellikle artık pirinçten çabuk pişirilir. Şimdi yeni favorimiz köfte 🙂 Buzluktan çıkarıp bir tencerede kızartıp su ilave edebilirsiniz ya da köfteleri kaynayan suya atıp haşlayıp pirinci ilave edebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış.
Bolca ❤️ bırakmayı ve beğenmeyi unutmayın, beni takip edin, ben @Mutfaksirlari. Tarifimi denerken bana fotoğraf atarsanız hikayemde paylaşmak isterim 📸
Aşk…
İçerik Tablosu
Köfte Tabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç (az ya da çok olabilir) 5 su bardağı su 1 su bardağı yoğurttan 2 parmak eksik 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 pul biber 5 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı Tuz
Köfteleri hazırlamak için:
- 150 gr orta yağlı kıyma ½ küçük soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
Yayla köfte çorbası tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı, rendelenmiş soğanı (suyu elinizle sıkın), tuz ve karabiberi derin bir kaba alıp yoğuruyoruz. Misket büyüklüğünde toplar yapın ve bir kenara koyun. Kaynayan suyu bir tencereye alıp köfteleri ekleyin ve kaynamaya bırakın. Köfteler pişince pirinci ekleyin. Yumurta sarılarını ve sütü bir kapta güzelce çırpın. Kaynayan çorba suyundan iki yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın. Baharatları yavaş yavaş çorbaya ekleyerek çorbayı karıştırmaya devam edin. Çorba pişerken yağda kavurduğunuz naneyi ve isteğe göre pul biberi ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra tuz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]