medyauzmani.com

Kokusuz Karaciğer Tantuni – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar güzelim adama sığmayan bir yolculukla tekrar karşınızdayım. Adana’nın her işlek caddesinde bulabileceğiniz, sabahları kahvaltıda yenen tezgah üstü tantunici lezzetini evinize getirmek istedim. Tantunici’nin uzmanlarından biri, 15 kilo akciğere 1 kilo karaciğer yerleştirildiğine dair bir tüyo verdi. Bu şekilde karaciğerin zengin kokusu ve güçlü tadı giderilir.

Avuç içi büyüklüğünde bir akciğeri kesip suya koyalım, yarım saat kadar bekletelim ve su kan olunca suyunu değiştirelim. Kirli kanı yıkanan ciğerleri bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip kaynatalım. Akciğerin rengi tamamen dönünce (resimde göreceksiniz) bıçak sokarak iç kısmı pişip pişmediğini görelim. Pişen ciğerimizi ocaktan alıp suyunu süzüp soğuyana kadar süzgeçte bırakalım. Soğuyunca robottan geçirerek iyice küçültelim ki kesilen etten daha büyük olsun.

Diğer yandan ciğerleri kıymadan biraz daha büyük olacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Soğanı küçük küçük doğrayalım bir tencereye alıp üzerine bir tatlı kaşığı su ekleyip kaynatalım. Soğan kuruyunca kuyruk yağını koyalım, önce kuyruk yağını iki dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşteki yağı soğanın rengi değişene kadar koyalım.

Soğanlar ısındıktan sonra ciğerleri ve ciğerleri ilave edip ciğerleri orta ateşte pişmeye bırakın. Ciğerler suyunu bırakana kadar bekletin. Sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. 5-10 dakika kısık ateşte pişirelim. O zaman ocaktan tantun alabiliriz.

Domatesleri 2’ye kesin ve ince doğrayın. Biraz maydanozu doğrayalım ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım isterseniz soğanın üzerine biraz sumak serpebilirsiniz.

Ekmeği ortadan ikiye bölelim. İçine tantunu sıcak olarak koyalım, isterseniz baharat ve tuz serpelim. Tantun için kimyon olmazsa olmaz kimyon serpilmelidir yegenlerim. Son olarak üzerine maydanoz, soğan ve domatesleri koyup ekmeğimizi kapatıp afiyetle yedirelim.

Kokusuz Tantuni ciğeri hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın