medyauzmani.com

Yoğurtlu semizotu çorbası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Günler takip günlerine geçer. Artık hızına yetişemiyorum. River dün doğdu ama bu hafta altı aylık olacak 🙂 Onunla dünyayı yeniden keşfetmek çok eğlenceli. Özellikle kedimiz köfteye çok düşkün 🙂 Kendisiyle evde sık sık etkileşime giriyor ve arıyor 🙂

Her neyse, kız uyurken ben de sabahları suyla yıkadığım lezzetli bir semizotu çorbası yapayım dedim. Çabuk pişip çabuk götürdü tabi ki sıra geceye kadar tarifi yazmaya gelmişti.

Saplarını kestiğim semizotunu bir devir yıkadıktan sonra mutlaka biraz sirkeli suda bekletin. Böylece kum ve toprak daha iyi akıp gidiyor ama dikkat edin çok fazla sirkeli suda kalmamaya dikkat edin yapraklar çabuk yanıyor.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Yoğurtlu semizotu çorbası tarifi için malzemeler

    Yarım demet semizotu 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı pirinç 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 su bardağı su, tuz ve karabiber

Baharat için:

    1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)

Yoğurtlu semizotu çorbası tarifi nasıl yapılır?

Semizotu kazın, tamamen kumdan çıkana kadar yıkayın ve süzülmesine izin verin. Soğan, sarımsak ve süzülmüş semizotu yemeklik doğrayın. Kullanacağınız yoğurt, un ve yumurta sarısını derin bir kapta çırpın ve kenara alın. Bir tavaya zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı alıp hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinç ve semizotu ilave edip 1-2 kez karıştırın. Suyu ekleyip orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak karışımdan 1 veya 2 yemek kaşığı baharatın içine aktarın ve hızlıca çırpın. Eşit sıcaklıktaki turşuyu çorbaya ekleyin ve istenilen kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın