Közlenmiş Patlıcan Pilavı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

herkese kocaman merhaba,

Dün akşam uzun bir ara verdiğimiz güzel bir Dukan tarifi yapmanın zamanı geldi dedim. Güçlendirmeye geçmeme rağmen yine de azar azar kilo verdim. şimdi 58.7 oldum 🙂

Girişte dukan dediğime bakmayın, çok yağlı yemek yemek istemeyenlerin sıklıkla kullandığı bir yöntem yani közlenmiş patlıcan göbeği yapmak.

Tabii ki çok daha hafif bir tarif oldu çünkü ben mümkün olan en az yağ ile kıyma kullandım ve kavurma için minimum yağ ekledim.

Patlıcanları közledikten sonra kırmızı biberlere uyguladığım gerdirme yöntemini uyguladım. Bu sayede kabuklarını soymak biraz daha kolay oluyor.

Patlıcan seçerken ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır. Orta boy porsiyonlar eşit kavurma açısından size kolaylık sağlayacaktır.

Elbette bu tarifi uçuş sırasında sebze + protein günlerinde hazırlamanız gerekiyor.

Unutmayın biber salçasını meyve suyu olarak kullanırsanız çok lezzetli oluyor.

1 diş sarımsakla hazırlanan kuru cacık yanına çok yakışıyor.

Aşk…

Közlenmiş Patlıcan Pilavı Tarifi Malzemeler

    4 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy kuru soğan (küp doğranmış) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 200 gr. 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 orta boy domates (doğranmış) 1 tutam maydanoz Tuz Karabiber 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça

sergilemek için

    1 yeşil biber 4 çeri domates

Közlenmiş Patlıcan Pilavı Tarifi nasıl yapılır?

Patlıcan saplarını kısaltıp közleyin. Közlenmiş patlıcanı bir kaseye alın ve üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kapatın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyduğunuz tencereye yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Biraz tuz ekleyin ve kızartın. Soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanların üzerine ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin, tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Közlenmiş patlıcanı dikkatlice açın ve soyun. Patlıcanı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ortasından sığ bir kesi yapın. Cımbız veya çatal yardımıyla açtığınız çiziği genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Biberleri ve domatesleri kesip patlıcanın üzerine dizin. Bir bardak suyu domates salçası ile karıştırın. Sosu doğru tepsideki kaburgaların üzerine dökün. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın