medyauzmani.com

Közlenmiş Patlıcan ve Dondurucu Çorbası

Merhabalar, yaz mevsimi sebzelerin bol ve taze olduğu mevsim olduğu için kış rahatlığı için her şeyi buzdolabına koymaya çalışıyorum. Patlıcanı seviyorsanız bir tanesini denemenizi tavsiye ederim.

Kızarmış Patlıcan ve Dondurucu Çorbası tarifi için patlıcanları çeşitler gibi soyup hepsini küp şeklinde doğrayarak başlayalım.

Tuzlu suda yaklaşık 25 dakika bekletin ve suyunu sıkın.

Patlıcanları kağıt havluyla su kalmayacak şekilde kurulayalım.

Dar bir tavaya bol sıvı yağ koyup kızdıralım.

Tüm patlıcanları güzel görünene kadar kızartalım ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili geniş bir tabağa alalım.

Domateslerin kabuklarını soyun ve küpler halinde kesin.

Büyük ve büyük bir tencereye veya tencereye domatesleri alıp üzerlerine şeker koyup yumuşayana kadar pişirelim.

Üzerine kızarmış patlıcanları dökelim, iyice karıştıralım ve 1-2 dakika bu şekilde pişirip ocağı kapatalım.

Soğuması için başka bir kaba alın.

Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine veya kilitli poşetlere ihtiyacımız olan miktarı bölelim, ağızlarını kapatıp buzdolabına koyalım.

Kızarmış Patlıcan ve Dondurulmuş Çorba hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Nasıl ve nerede kullanacağız?

Dilerseniz yemek sonrası serinletici bir atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz. Makarna sos olarak da kullanılabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın