Kuru Dolma Antep Dolması – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kuru dolma yemek kadar eğlencelidir. Zeytinyağlı ya da sabrınız varsa kıyma ile kıyma yapabilirsiniz. Antep fıstığı ile yapacaksanız mutlaka acı olmasına dikkat etmelisiniz çünkü biberler çok acı oluyor.

Kuru dolma yapacaksam iç harcını bir gece önceden yapıp bir gece buzdolabında bekletiyorum. Bu sayede yağı ve baharatları emerek daha lezzetli hale gelir.

Kemikli et kullanımı tamamen size kalmış, eğer et kullanmayacaksanız et suyu kullanabilirsiniz.

kuru dolma

Kuru dolmayı yaparken özellikle dikkat etmeniz gereken bir şey de kuru malzemeleri çok fazla kaynatmamak.

karışık dolma

Aşk…

Kuru Doldurulmuş Antibes Tarifi İçin Malzemeler

    12 adet kuru patlıcan 12 adet kuru biber 2/3 kemik

içindekiler:

    500 gr orta yağlı kıyma 3 adet kuru soğan 400 gr pirinç 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 7 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz limon veya yarım limon suyu
    tuz

Sos malzemeleri:

    2-3 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5-2 su bardağı sıcak su

Kuru dolma nasıl hazırlanır?

yapılışı:

Büyük bir tencereye bol su koyun ve kaynatın, bir tencereyi veya başka bir kabı soğuk suyla doldurun. Patlıcan ve kuru biberleri kaynayan suya atın. 1-2 dakika patlıcan ve biberler yumuşayana kadar haşlayın. Kuru madde yumuşadıktan sonra süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın. Malzemeleriniz soğuyunca süzün.

İç harcın yapılışı:

Pirinci su veya suda yıkayın ve yarım saat ılık suda bekletin, sonra süzün. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Pirinci geniş bir kapta kıyma, soğan, sarımsak, salça ve kalan tüm baharatlarla iyice karıştırın. Patlıcan ve haşlanmış biberlerin 1/3’ünü (yarısından az) hazırladığınız iç harçtan doldurun ve ağızlarına bastırarak yapıştırın. Tavanın dibine kuru dolmaları çıplak kemiklerin üzerine koyun.

Sosun Yapılışı:

Tereyağını eritin, salça, biber salçası ve toz şekeri tereyağında kavurun ve sıcak suyu ekleyin.

Hazırladığınız sosu iç harcın üzerine dökün ve önce orta ateşte sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar bir saat pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın